streep2

Dag van de medewerkersparticipatie

op 3 november 2022

Op donderdag 3 november zullen wij dit jaar voor het eerst het event Dag van de medewerkersparticipatie organiseren met aansluitend het SNPI-Diner. Het programma zal starten om 10.00 uur bij Karel V in Utrecht en wordt afgesloten met het jaarlijks SNPI-Diner en eindigt om 21.30 uur. 

Aanmelden Dag van de medewerkersparticipatie

Programma 3 november
Dag van de medewerkersparticipatie

Ochtendprogramma

Pascale Nieuwland
Welkom en opening

Presentaties van:

  • We are Stewards
  • Moonback
  • INBO
  • Oosterhoff group
10.00 – 13.00 uur

Lunch

Ochtendprogramma met lunch is company-only

13.00 – 14.30 uur

 

Kennissessie waarderen en lucratief belang

Mr. C.M. (Corine) Groot

Auteur Fiscale brochure Kluwer Lucratief Belang Belastingen/ Corporate Dienst Vaktechniek enVoorzitter kennisgroep Resultaat uit Overige Werkzaamheden

Moderator
ir B.F.G. Kaal MSc RV

Register Valuator en Partner bij FBM in Nieuwegein

14.30 – 17.00 uur

Netwerkborrel

Graanzolder

17.30 -18.30 uur

SNPI-Diner

3-gangendiner - Graaf van Leicester zaal
Gastsprekers SNPI-Diner

Gert Dekker - Ambient

Sietze van der Wal - Sparkles

18.30 - 21.30 uur

 

Sprekers

Nina de Korte - Stichting We are Stewards
ninaSteward-ownership is een vernieuwende eigendomsstructuur voor ondernemingen. Steward-owned bedrijven zijn, in tegenstelling tot reguliere shareholder-owned bedrijven, van zichzelf, waardoor het risico wegvalt dat de onderneming gekaapt wordt door financiële belangen die haaks staan op de missie. Dit model sluit aan bij organisaties die impact, onafhankelijkheid en goed werkgeverschap hoog hebben zitten.

In Nederland kan steward-ownership op meerdere manieren geïmplementeerd worden. Een daarvan is om de (meerderheid) van de aandelen in een beheerstichting te plaatsen die als doel heeft de missie en het voortbestaan van het bedrijf te beschermen. Het eigendom van het bedrijf is zo in handen van stewards (hoeders/rentmeesters). Uit onderzoek blijkt dat bedrijven met een dergelijke structuur beter bestand zijn tegen crises, langer bestaan en aantrekkelijker zijn voor medewerkers. Bedrijven als TBI, de Efteling, Moonback, Carlsberg, Squarewise en Bosch zijn steward-owned.

Wat zijn de verschillen tussen ‘gewoon’ eigenaarschap via aandelen en steward-woned?
Kun je ook steward-owned zijn én je medewerkers mede-eigenaar maken? Stichting We Are Stewards en Moonback lichten dit uit.
afbeelding-donatie-we-are-stewards-stichting-goeie-grutten-2022

 

Mart Evers Co-founder & Chief marketing officer Moonback ("De eerlijke boekingssite")
martMoonback – de eerlijke boekingssite.
Het begon allemaal met een LinkedIn-post in 2020 die viral ging. Kort daarna volgde een crowdfundingcampagne die resulteerde in een investering van 2 miljoen euro omdat veel mensen geloven in de missie van Moonback. Andere hotelboekingssites proberen je onder druk te zetten om te boeken - nog maar 1 kamer over! Diezelfde boekingssites dwingen hotels om exorbitant hoge commissies te betalen - omdat het hen om maximale winst gaat. Wij geloven dat dit allemaal anders moet - en we laten iedereen zien hoe.

De structuur van het bedrijf is: wij zullen nooit verkopen.
Wij willen onze principes 100% veilig stellen. Daarom zijn wij wettelijk gestructureerd als een rentmeesterbedrijf. Dit betekent dat investeerders kunnen profiteren van onze winst, maar zoveel mogelijk winst maken nooit het belangrijkste doel kan worden. Daarom kunnen ze geen invloed uitoefenen op onze beslissingen. Alleen mensen die daadwerkelijk bij het bedrijf betrokken zijn, hebben stemrecht. Die stemrechten kunnen niet worden verkocht. Een aparte en onafhankelijke stichting krijgt vetorechten om ongewenste veranderingen te kunnen voorkomen. Mart Evers (Marketing) Moonback zal samen met We Are Stewards hun verhaal doen.

logo-1

 

Rob Nagtegaal - INBO
rob-nagtegaalRob Nagtegaal, Voorzitter Stichting Administratiekantoor Geerestein

INBO is een collectief van gedreven architecten, bouwkundigen, adviseurs en stedenbouwers. We ontwerpen ruimtes die de stedelijke omgeving groener en menselijker maken. Al meer dan 60 jaar.  

We onderzoeken, ontdekken en ontwikkelen. Gebouwen, wijken, interieurs en steden. Altijd samen met de mensen die deze plekken gebruiken, vaak met partners en vakgenoten. We zijn ervan overtuigd dat dit de beste kwaliteit oplevert. 

INBO’ers streven ernaar de wereld een beetje mooier te maken. Het bouwen aan zinvolle verandering geeft ons energie en plezier in het werk. De INBO-handtekening zit in de ruimtes waar mensen elkaar vinden. Waar stad en natuur bij elkaar komen. In menselijke ruimtes.  

INBO is van de INBO’ers. Samen zijn we sterker. Daarom zijn we georganiseerd als een collectief. Ruim de helft van onze mensen heeft een aandeel in het bureau. Veertien partners zorgen samen voor de dagelijkse leiding, de strategische ontwikkeling en onze financiële gezondheid. Onder hen rouleert het bestuur. 

INBO heeft 6 vestigingen en 240 INBO-ers.

inbo

 

Maaike van der Windt - Oosterhoff group
Maaike van der Windt
Oosterhoff geeft een duurzame toekomst aan de gebouwde omgeving door kennis, expertise en denkkracht te bundelen. Oosterhoff bestaat uit elf bedrijven met in totaal ruim 600 medewerkers, daarvan participeren er 200.

"Het participatiesysteem levert een belangrijke bijdrage aan het vergroten van de betrokkenheid van de medewerkers. Het levert daarnaast een positieve stimulans voor integrale samenwerking en ondernemerschap. De certificaten van aandelen blijven in handen van de medewerkers die werkzaam zijn bij het bedrijf met als lange termijn doel het bedrijf door te geven aan volgende generaties."
undefined-Aug-09-2022-09-12-57-04-AM

Sprekers Diner

Gert Dekker - Ambient

BRTC5560 GertAmbient is een jong adviesbureau op het gebied van water, bodem en ondergrond met drie oprichters.
Gert Dekker, mede-oprichter: “We zijn in 2019 gestart met een participatieplan. De aanleiding was dat we toe wilden naar het belonen van collectieve prestaties in plaats van een individueel beloningssysteem. Nu kunnen we samen ondernemen en samen keuzen maken en dat past heel goed bij onze mensen, die met een eigen verantwoordelijkheid werken. Wij groeien door jonge mensen aan te nemen en bij een vaste aanstelling krijgen medewerkers een aantal certificaten cadeau. De rest kun je zelf
kopen. Het concept spreekt jonge mensen aan, maar het is ook nog wel ver van hun bed. We zijn nu 3 jaar op weg en een groot deel van de medewerkers heeft certificaten. We realiseren ons ook dat je voortdurend moet blijven denken over hoe je verder wilt gaan. Dus ik kijk ernaar uit om ervaringen te delen met andere bedrijven in het SNPI platform.”

logo_ambient_PMSuncoated

Sietze Van der Wal - Co-Founder en CCO Sparkles B.V.
Sietze van der WalSietze van der Wal vertelt over waarom Sparkles is gestart met een brede participatieregeling voor de medewerkers. Waarom Sparkles zo'n tof bedrijf is en waarom participatie hier zo goed bij past.
Én hoe zie je op de werkvloer de droom van Mark en Sietze terug. Hoe zorgt Sparkles ervoor dat de volgende kenmerken er vanaf spatten: sprankelend, actief, ontspannen en creatief samenwerken.
Sparkles

 

Aanmelden Dag van de medewerkersparticipatie