streep2

De onderneming van de toekomst

SNPI ziet twee trends in de wereld van bedrijven waar medewerkers aandelen hebben. Meer gevestigde bedrijven zijn onzeker over het binden van jonge medewerkers met aandelen. Willen millennials zich nog wel aan bedrijven binden? Jongere scale-ups omarmen juist het aandeelhouderschap voor iedereen als perfecte vorm voor de generatie van de millenials.
Tijd voor onderzoek en een goed gesprek. Op 6 april, tijdens een Ronde Tafel presenteerde SNPI-het onderzoek naar de wensen en behoeften van millenials als werknemer en hun verbinding met het bedrijf. Hoe gaat de onderneming van de toekomst eruit zien?

Wat millennials willen

Willen “millennials” nog wel vaste contracten en zich aan één werkgever binden? In onze adviespraktijk, maar voornamelijk ook in de media zagen wij een hoop vooroordelen over millennials. Koppen als: "met millennials valt vaak niet te werken" en "behandel millennials net zo als de kinderen thuis" zijn niet ongewoon.
Omdat wij ons afvragen of deze vooroordelen wel terecht zijn, hebben wij een onderzoek opgezet. En de resultaten? Die zijn verrassend. Alhoewel wij al verwacht hadden dat een aantal vooroordelen overdreven waren, verbaasden wij ons toch over een aantal zaken. Millennials hebben juist wel behoefte aan vaste contracten en veel minder aan flexibiliteit. Wat maakt millennials dan echt anders? Ze hebben een hogere behoefte aan transparantie en willen graag bij een bedrijf werken waar hun eigen idealen terugkomen in de bedrijfsstrategie.

 

Ontwerp toekomst-1.jpg

Download het Vernieuwde Model