Oriëntatieworkshop

Donderdag 2 juli 2015, 14.15 tot 17.30 uur.

 

Hoe werkt het overdragen van aandelen of het verkopen van aandelen aan medewerkers en wat moet u allemaal weten om een gedegen besluit te nemen: doet u het wel of doet u het niet?

 

Als Directeur Grootaandeelhouder (DGA) of directeur met aandelen in de onderneming heeft u gehoord over de mogelijkheid om aandelen aan uw medewerkers te verkopen. U heeft wellicht vernomen dat bedrijfsbrede werknemersparticipatie goede invloeden heeft op uw onderneming, de productiviteit en het voortbestaan van een onderneming. Misschien wilt u graag over een aantal jaren met pensioen en heeft u een aantal werknemers die de organisatie van u kunnen en willen overnemen. Alleen u weet niet precies hoe het verkopen van aandelen aan uw werknemers in zijn werk gaat. Wellicht heeft u iemand gespreken die het al toepast, maar wilt u graag meer over het onderwerp te weten komen. Kom dan op donderdag 2 juli 2015 naar onze oriëntatieworkshop.

 

Veel regelingen worden gekopieerd en uit de praktijk blijkt dat het kopiëren van andere regelingen niet altijd hetzelfde succes behaald. Wat moet u weten over aandelen om hierin de juiste keuzes te maken? SNPI helpt u graag op weg met het vergroten van uw kennis over aandelen en het laten participeren van uw werknemers.

 

Pascale Nieuwland-Jansen (directeur SNPI) vertelt over participatie in algemene zin, wat we weten over financiële werknemersparticipatie uit onderzoeken, over de verschillende soorten doelstellingen en motieven van plannen en hoe zich dat vertaalt in verschillende modellen en andere resultaten.

 

Henk van der Schaft (juridische adviseur SNPI) vertelt hoe het proces van het overdragen van aandelen nu precies in zijn werk gaat, welke soorten aandelen er zijn en wat de verschillen precies inhouden. Welke verschillende juridische documenten er nodig zijn voor een model met aandelen en welke keuzes u allemaal kunt maken. Hij vertelt ook over wat u wel en niet zelf kunt regelen of beter samen met een expert of notaris kunt doen.

 

Na deze middag hebt u inzicht in:

  • de werking van financiële werknemersparticipatie;
  • de verschillende doelstellingen voor financiële werknemersparticipatie;
  • welke modellen van participatie passen bij de verschillende doelstellingen;
  • de verschillende soorten aandelen en de toepassingen hiervan;
  • hoe een participatieplan werkt in de praktijk;
  • hoe u een aandelenplan moet integreren in uw onderneming;
  • hoe u een plan zo succesvol mogelijk kan laten zijn;
  • het proces en weet u welke (externe) expertise u nodig hebt en voor welke onderdelen u de notaris inschakelt.

 

Programma

14.15 uur  Ontvangst

14.30 uur  Onderdeel Pascale Nieuwland-Jansen

15.30 uur  Onderdeel Henk van der Schaft van SNPI

17.15 uur  Vraag en antwoord

17.30 uur  Netwerkborrel Brasserie  Zin[inn]

 

Kosten € 175,- excl. BTW

 

Locatie

Bedrijfsverzamelgebouw New Element, Goeman Borgesiuslaan 77 te Utrecht.

Na afloop is er een netwerkborrel in Brasserie ZinInn en ontvangt u een map met aanvullende informatie over aandelen voor medewerkers en een voucher ter waarde van €175,- voor één uur gratis advies bij SNPI.

 

SNPI is een advies- en kennisscentrum in Nederland dat zich richt op financiële werknemersparticipatie en opkomt voor de belangen van bedrijven met een medewerkeraandelenprogramma. SNPI informeert het brede publiek, voert lobby, maar geeft ook adviezen aan bedrijven rondom de invoering van medewerkersaandelenprogramma's en het actueel houden van deze regelingen. SNPI is een volledig zelfstandige stichting zonder winstoogmerk.

Ik meld mij aan