streep2

Gezocht: Moderne student geschiedenis die ook geïnteresseerd is in aandelen en economie


SNPI zoekt een zelfstandige student geschiedenis, bij voorkeur iemand die zowel geschiedenis als economie studeert en die aan een afstudeerscriptie gaat beginnen. We bieden je een stagecontract voor 6 maanden. Vergoeding geschied op basis van resultaten.


Content 

SNPI zoekt een student die onderzoek wil doen naar de geschiedenis van werknemersaandeelhouderschap in Nederland. In Amerika is bedrijfsbrede werknemersaandeelhouderschap te herleiden naar de 17e eeuw en ook heden ten dage een bekend verschijnsel. Hoe ziet de historie van aandelen in Nederland er uit? Waar komen die verschillen vandaan en wat kunnen we leren van die Amerikaanse geschiedenis met aandeelhouderschap. Kunnen we onderzoeken welke onderneming als eerste in Nederland bedrijfsbrede werknemersparticipatie heeft toegepast. 

 

We zoeken iemand die makkelijk schrijft en het thema werknemersaandeelhouderschap interessant vindt. Van de eindscriptie wordt verwacht dat je korte artikelen gaat schrijven en een managementsamenvatting maakt welke op de site van SNPI geplaatst kunnen worden en ook via nieuwsbrieven rondgestuurd mogen worden. Op basis van deze resultaten zal SNPI een stagevergoeding plaatsen.


Team

Je staat niet alleen. Je krijgt alle ruimte om je in de materie te verdiepen en het netwerk van SNPI daar waar nodig te gebruiken. Het team van SNPI beschikt over drie vaste medewerkers en een vaste kring van zzp’ers, zoals o.m. een (web)redactrice. Samen met de directeur zorgen zij voor een goede inhoudelijke begeleiding van je werkzaamheden.


Je mag één dag per week op het kantoor van SNPI werken en zo ook ervaring op doen met de huidige praktijk van werknemersaandelen.

 

SNPI is gevestigd in Utrecht. Ben jij geïnteresseerd in deze baan? Solliciteer dan door middel van het invullen van het formulier hiernaast. Heb je vragen, bel dan met Pascale Nieuwland (directeur SNPI) op telefoonnummer 030-7531462 of 06-29479580. 

 

De Stichting Nederlands Participatie Instituut (SNPI) is een non-profit organisatie voor het bevorderen van bedrijfsbrede aandeelhouderschap bij bedrijven in Nederland. SNPI heeft kennis van financiële participatie voor ondernemingen (alle vormen van aandelenplannen voor werknemers) en heeft als doel duurzame financiële aandelenparticipatie te bevorderen en de belangen van ondernemingen met aandelenplannen te behartigen. SNPI is de stem van ondernemingen met aandelenplannen in Nederland.

Solliciteer