streep2

Gezocht: student rechten, notarieel recht of ondernemingsrecht en geïnteresseerd in het concept werknemersaandeelhouderschap en de overdracht van aandelen aan personeel


SNPI zoekt een zelfstandige student rechten, richting notarieel recht of ondernemingsrecht met interesse voor het onderwerp werknemersaandeelhouderschap.


Wie bieden je een stagecontract voor 6 maanden tegen een stagevergoeding.


Content

We zoeken een student rechten die onderzoek doet naar de juridische regels omtrent werknemersaandeelhouderschap en juridische en notariële modellen gaat maken voor het toepassen van een participatieplan voor werknemers, voor het overdragen van aandelen aan werknemers en anderszins.

 

Verder vragen wij de student ook om twee dagen per week mee te werken op het bureau van SNPI om de juridisch adviseur te ondersteunen bij de advieswerkzaamheden die hij uitvoert. Door mee te werken doe je ervaring op met de praktijk van werknemersaandeelhouderschap en geeft het je de mogelijkheden om alles wat er theoretisch is gevonden te toetsen in de praktijk.


We zoeken iemand die makkelijk schrijft en het thema werknemersaandeelhouderschap interessant vindt. Van de eindscriptie wordt verwacht dat je korte artikelen gaat schrijven en die assisteert bij het samenstellen van een handboek met juridische en notariële voorbeelden van o.m. statuten, administratievoorwaarden, reglementen etc.

 

Team

Je staat niet alleen. Je krijgt alle ruimte om je in de materie te verdiepen en het netwerk van SNPI daar waar nodig te gebruiken. Het team van SNPI beschikt over drie vaste medewerkers en een vaste kring van zzp’ers, zoals o.m. een (web)redactrice. Samen met de directeur zorgen zij voor een goede inhoudelijke begeleiding van je werkzaamheden.


Je mag twee dagen per week op het kantoor van SNPI werken en zo ook ervaring op doen met de huidige praktijk van werknemersaandelen.


SNPI is gevestigd in Utrecht. Ben jij geïnteresseerd in deze baan? Solliciteer dan door het formulier hiernaast in te vullen. Heb je vragen, bel dan met Pascale Nieuwland (directeur SNPI) op telefoonnummer 030-7531462 of 06-29479580.


De Stichting Nederlands Participatie Instituut (SNPI) is een non-profit organisatie voor het bevorderen van bedrijfsbrede aandeelhouderschap bij bedrijven in Nederland. SNPI heeft kennis van financiële participatie voor ondernemingen (alle vormen van aandelenplannen voor werknemers) en heeft als doel duurzame financiële aandelenparticipatie te bevorderen en de belangen van ondernemingen met aandelenplannen te behartigen. SNPI is de stem van ondernemingen met aandelenplannen in Nederland.

Solliciteer