streep2

Bedrijven waar medewerkers aandeelhouder zijn presteren beter!

Workshop donderdag 15 november 15.30- 17.30 uur in Utrecht

Zoekt u ook naar manieren om medewerkers te binden, de productiviteit te verhogen, uw medewerkers te belonen en wilt u ook dat uw medewerkers kijken naar de belangen van de gehele organisatie?

Meld u zich dan aan voor de workshop van SNPI!

In deze workshop op donderdagmiddag 15 november vertellen wij u alles over aandelenparticipatie. Hoe werkt dit en wat moet u allemaal weten om een gedegen besluit te nemen: Doet u het wel of doet u het niet?

Hoe werkt dat: participatie?

Als DGA of directeur met aandelen in de onderneming (m/v) heeft u gehoord over de mogelijkheid om aandelen aan uw medewerkers te verkopen. U heeft wellicht gehoord dat bedrijfsbrede werknemersparticipatie goede invloeden heeft op uw onderneming, de productiviteit en voortbestaan van een onderneming. Of u wilt graag over een aantal jaren met pensioen en u heeft een aantal werknemers die het van u kunnen en willen overnemen.

Maar u weet helemaal niet precies hoe het verkopen van aandelen aan uw personeel in zijn werk gaat. U kent wellicht een concollega met een aandelenplan voor werknemers of u heeft met iemand gesproken die het toepast.

Veel regelingen worden gekopieerd en uit de praktijk blijkt dat het kopiëren van andere regelingen niet altijd hetzelfde succes behaald. Wat moet u weten over aandelen om hierin de juist keuzes te maken. SNPI helpt u graag op weg met het vergroten van uw kennis over aandelen en het laten participeren van uw personeel.

Wat gaan we doen?

Pascale Nieuwland-Jansen (SNPI) vertelt over participatie in algemene zin, wat we weten over financiële werknemersparticipatie uit onderzoeken, over de verschillende soorten doelstellingen en motieven van plannen en hoe zich dat vertaalt in verschillende modellen en andere resultaten.

Ook zal Pascale de juridische en fiscale aspecten behandelen. Hoe verloopt het proces van het overdragen van aandelen welke soorten aandelen er zijn en wat de verschillen precies inhouden. Welke keuzes u allemaal kunt maken en wat u wel en niet zelf kunt regelen of beter samen met een expert of een notaris kunt doen.

Na deze middag:


  • Hebt u inzicht in de werking van werknemersparticipatie;
  • Hebt u inzicht in de verschillende doelstellingen voor werknemersparticipatie
  • Hebt u inzicht in welke modellen van participatie passen bij de verschillende doelstellingen;
  • Hebt u inzicht in hoe een participatieplan werkt in de praktijk;
  • Hebt u inzicht in hoe u een plan zo succesvol mogelijk kan laten zijn.
  • Hebt u inzicht in het proces en weet u welke (externe) expertise u nodig hebt en wat u allemaal zelf kunt doen.

Kosten € 225,- excl. BTW


Na afloop ontvangt u het boek Iedereen Aandeelhouder t.w.v. € 37,50 en een voucher ter waarde van € 175,- voor één uur gratis advies bij SNPI cadeau.

SNPI is hét kenniscentrum in Nederland op het gebied van aandeelhouderschap van medewerkers. SNPI adviseert en helpt bedrijven bij het ontwerpen en invoeren van participatieplannen en heeft een platform voor bedrijven met een brede regeling. Via het platform wordt kennis gedeeld en houden de ondernemingen het plan up-to-date. Jaarlijks worden er allerlei bijeenkomsten georganiseerd. SNPI is een volledig zelfstandige stichting zonder winstoogmerk.

Locatie en aanmelding

Bedrijfsverzamelgebouw New Element, Goeman Borgesiuslaan 77 te Utrecht. 

Meld u aan via het formulier aan de rechterzijde van de pagina.

 

Aanmelden Workshop